Select Language:

Share on:

Landscaping

We plan to use the rising landform to the south west of the proposed extension to limit visibility of the site from the surrounding area, including nearby residential properties. Glenlee power station and the existing substation will limit visibility of the proposed extension from the wider Glenkens Valley.

VP_Residential1

Above: How the site looks now.

VP_Residential2

Above: How the site will look after the extension.

We plan to plant native shrubs and trees to the south and west of the proposed extension to soften the appearance of the perimeter of the site and help the development blend in to the surrounding landscape more effectively. The types and heights of trees and shrubs will be informed by local planning policy and guidance and the need to maintain safety clearances from the proposed and existing steel towers and overhead lines.

We will submit draft landscape proposals with the planning application, and final details will be agreed through a landscape mitigation plan.